Forumi > Forum TSP-a > Mirisi i okusi |
Privatne | Traži |
|
Mirisi i okusi |
picok
Tanađanin
Poslano: 30.06.2008. 08:55:50 |
Vrijeme je i za novu temu
Pošalji Odgovor
| Citiraj
| Pošalji Privatnu
|
picok
Tanađanin
Poslano: 30.06.2008. 08:58:59 |
VOĆNA TORTA ZEKO
Za podlogu:
5 dkg piškota
5 dkg cornflakesa
5 dkg dvopeka
1 vanili šećer
12, 5 dkg margarina
Sve usitniti uz pomoć valjka za tjesto. Najbolje staviti u plastičnu ili platnenu vreĆicu da ne bježi.
Rastopiti margarin I s njime zaliti dobivenu smjesu. Utisnuti u kalup. Najbolje na dno kalupa staviti papir za pečenje.
Krema:
1. 18 dkg štaub šećera
½ l (jedno pakiranje) milerama
2. ½ l slatkog vrhnja za šlag
2 vanilin šećera
Miksati svako odvojeno, a zatim sve zajedno izmješati I staviti na podlogu.
Na vrh složiti voće po izboru (najbolje jagode, maline, ribizli, borovnice..)
Voće zaliti preljevom za torte.
Mali savjet: podloga sa filom se može zamrznuti, a kad vam treba izvadite ju i naknadno gore stavite voće I preljev.
Pošalji Odgovor
| Citiraj
| Pošalji Privatnu
|
koza
Tanađanin
Poslano: 30.06.2008. 09:47:13 |
joj mljac....
Pošalji Odgovor
| Citiraj
| Pošalji Privatnu
|
hrust
Tanađanin
Poslano: 30.06.2008. 09:49:04 |
koja je razlika između preljeva i proljeva?
Pošalji Odgovor
| Citiraj
| Pošalji Privatnu
|
picok
Tanađanin
Poslano: 30.06.2008. 09:51:36 |
Hrušt, zaboravila sam da već imamo recepte. Bi li mogao ovu temu izbrisati a postove preseliti na Recepte?
Pošalji Odgovor
| Citiraj
| Pošalji Privatnu
|
hrust
Tanađanin
Poslano: 30.06.2008. 09:52:04 |
Hrušt, zaboravila sam da već imamo recepte. Bi li mogao ovu temu izbrisati a postove preseliti na Recepte?
ne da mi se. dobro je i ovako.
Pošalji Odgovor
| Citiraj
| Pošalji Privatnu
|
picok
Tanađanin
Poslano: 30.06.2008. 10:12:59 |
Ej, fakat si Vjenco, da ne bi možda malo na godišnji?
Samo da ti je popit koju.
Pošalji Odgovor
| Citiraj
| Pošalji Privatnu
|
picok
Tanađanin
Poslano: 30.06.2008. 11:21:16 |
koja je razlika između preljeva i proljeva?
Nevelika, proljev može imati grudice u sebi dok preljev ne bi smio. Uz to, proljev može imati nešto intenzivniji miris dok je preljev uvijek bez mirisa.
I to je to, razlika je zapravo zanemariva
Pošalji Odgovor
| Citiraj
| Pošalji Privatnu
|
gazela
promatrač
Poslano: 30.06.2008. 12:28:40 |
koja je razlika između preljeva i proljeva?
Nevelika, proljev može imati grudice u sebi dok preljev ne bi smio. Uz to, proljev može imati nešto intenzivniji miris dok je preljev uvijek bez mirisa.
I to je to, razlika je zapravo zanemariva
nemirisno i neukusno!!
Pošalji Odgovor
| Citiraj
| Pošalji Privatnu
|
picok
Tanađanin
Poslano: 30.06.2008. 12:43:16 |
Eh, gotovo da sam zaboravila.
Preljev bi trebao imati sposobnost zgušnjavanja u želatinoznu konzistenciju dok s proljev to ne bi trebao biti slučaj. on se više suši i pretvara pod utjecajem sunca i katalizatora ( npr. razni organizmi iz reda kukaca ) naposljetku u prah.
No, to su već delikatnije razlike koje samo iskusno oko može procijeniti
Pošalji Odgovor
| Citiraj
| Pošalji Privatnu
|
grizli
Tanađanin
Poslano: 30.06.2008. 13:04:40 |
više na:
(link)
Pošalji Odgovor
| Citiraj
| Pošalji Privatnu
|