FORUM

Forumi > Forum TSP-a > Mirisi i okusi

Privatne | Traži

Pošalji odgovor

Mirisi i okusi

picok
Tanađanin

Poslano: 30.06.2008. 08:55:50

Vrijeme je i za novu temu


Pošalji Odgovor | Citiraj | Pošalji Privatnu

picok
Tanađanin

Poslano: 30.06.2008. 08:58:59

VOĆNA TORTA ZEKO

Za podlogu:
5 dkg piškota
5 dkg cornflakesa
5 dkg dvopeka
1 vanili šećer
12, 5 dkg margarina

Sve usitniti uz pomoć valjka za tjesto. Najbolje staviti u plastičnu ili platnenu vreĆicu da ne bježi.
Rastopiti margarin I s njime zaliti dobivenu smjesu. Utisnuti u kalup. Najbolje na dno kalupa staviti papir za pečenje.

Krema:

1. 18 dkg štaub šećera
½ l (jedno pakiranje) milerama

2. ½ l slatkog vrhnja za šlag
2 vanilin šećera
Miksati svako odvojeno, a zatim sve zajedno izmješati I staviti na podlogu.
Na vrh složiti voće po izboru (najbolje jagode, maline, ribizli, borovnice..)
Voće zaliti preljevom za torte.

Mali savjet: podloga sa filom se može zamrznuti, a kad vam treba izvadite ju i naknadno gore stavite voće I preljev.


Pošalji Odgovor | Citiraj | Pošalji Privatnu

koza
Tanađanin

Poslano: 30.06.2008. 09:47:13

joj mljac....


Pošalji Odgovor | Citiraj | Pošalji Privatnu

hrust
Tanađanin

Poslano: 30.06.2008. 09:49:04

koja je razlika između preljeva i proljeva?


Pošalji Odgovor | Citiraj | Pošalji Privatnu

picok
Tanađanin

Poslano: 30.06.2008. 09:51:36

Hrušt, zaboravila sam da već imamo recepte. Bi li mogao ovu temu izbrisati a postove preseliti na Recepte?


Pošalji Odgovor | Citiraj | Pošalji Privatnu

hrust
Tanađanin

Poslano: 30.06.2008. 09:52:04

Hrušt, zaboravila sam da već imamo recepte. Bi li mogao ovu temu izbrisati a postove preseliti na Recepte?


ne da mi se. dobro je i ovako.


Pošalji Odgovor | Citiraj | Pošalji Privatnu

picok
Tanađanin

Poslano: 30.06.2008. 10:12:59

Ej, fakat si Vjenco, da ne bi možda malo na godišnji?
Samo da ti je popit koju.


Pošalji Odgovor | Citiraj | Pošalji Privatnu

picok
Tanađanin

Poslano: 30.06.2008. 11:21:16

koja je razlika između preljeva i proljeva?


Nevelika, proljev može imati grudice u sebi dok preljev ne bi smio. Uz to, proljev može imati nešto intenzivniji miris dok je preljev uvijek bez mirisa.
I to je to, razlika je zapravo zanemariva


Pošalji Odgovor | Citiraj | Pošalji Privatnu

gazela
promatrač

Poslano: 30.06.2008. 12:28:40

koja je razlika između preljeva i proljeva?


Nevelika, proljev može imati grudice u sebi dok preljev ne bi smio. Uz to, proljev može imati nešto intenzivniji miris dok je preljev uvijek bez mirisa.
I to je to, razlika je zapravo zanemariva


nemirisno i neukusno!!


Pošalji Odgovor | Citiraj | Pošalji Privatnu

picok
Tanađanin

Poslano: 30.06.2008. 12:43:16

Eh, gotovo da sam zaboravila.
Preljev bi trebao imati sposobnost zgušnjavanja u želatinoznu konzistenciju dok s proljev to ne bi trebao biti slučaj. on se više suši i pretvara pod utjecajem sunca i katalizatora ( npr. razni organizmi iz reda kukaca ) naposljetku u prah.
No, to su već delikatnije razlike koje samo iskusno oko može procijeniti


Pošalji Odgovor | Citiraj | Pošalji Privatnu

grizli
Tanađanin

Poslano: 30.06.2008. 13:04:40

više na:

(link)


Pošalji Odgovor | Citiraj | Pošalji Privatnu